Meer resultaten voor konijnen

 
konijnen
Konijn Natuurpunt.
zandkleurige tot grijsbruine vacht. kort wipstaartje met witte onderzijde en zwarte bovenzijde. lange, lepelvormige oren. Wat eet het konijn? Het konijn is een planteneter en eet bij voorkeur grassen, kruiden loten van jonge struiken en boompjes en akkergewassen. Ze eten vooral de eiwitrijke en licht verteerbare delen. In de winter schakelen ze over op bast. Waar leeft het konijn? Konijnen verkiezen gras- en weilanden die omgeven zijn door bossen, hagen, braakliggende terreinen Ze hebben een voorkeur voor droge, zandige gebieden en halfopen landschappen maar je vindt ze in allerlei landschapstypen: stadsparken en tuinen, dijken en wegbermen, bosranden, duinen, weiden, industrieterreinen.
Konijn in kooi is vaak erg ongelukkig Het Nieuwsblad.
De initiatiefnemers pleiten voor een nieuwe manier van konijnen houden en geven tips over de voeding, het hok en de verzorging van konijnen. Ideaal is om niet een maar meerdere konijnen te houden. Met het risico dat ze dan wel gaan kweken als konijnen, zoals het spreekwoord zegt.
konijn.
Hou je konijnen en knaagdieren binnen of buiten? Wat gebeurt er op een tentoonstelling en bij een kleindiervereniging? De kenmerken van zieke knaagdieren en konijnen. Welke sociale gewoontes hebben konijnen en knaagdieren? De worp van je konijn. Bekijk meer artikels.
Alles over konijnen - Dierenartsenpraktijk Samyn.
Alles over konijnen. Er zijn verschillende rassen, maar vele konijntjes zijn niet raszuiver omdat er door de jaren heen met diverse rassen door elkaar gekweekt werd. Een konijn moet je niet in een opwelling kopen, want ze hebben een specifieke verzorging nodig. Indien daar fouten gebeuren kan het nadelig zijn voor zijn/haar gezondheid. Gemiddeld gewicht/grootte: afhankelijk van het ras. Van 700 gram tot 10 kg. Geslachtsrijp: 6-7 maanden. Draagtijd: 30-31 dagen. Aantal jongen: 2-12. Levensverwachting: gemiddeld 8 jaar, maar kan tot 15 jaar worden. Een konijn kan zowel binnen als buiten gehouden worden. Ze kunnen beter koude verdragen dan warmte. Dus pas op dat ze het in de zomer niet te warm krijgen, maar zorg voor een koel plaatsje en steeds vers drinkwater. In de winter hebben ze beschutting voor regen en wind nodig. Binnenkonijn: Zorg voor een kooi die aangepast is aan de grootte van je konijn. Je kunt een konijn met wat geduld en oefening gerust tam maken.

Contacteer ons