Resultaten voor konijnen

 
konijnen
Konijn Natuurpunt.
zandkleurige tot grijsbruine vacht. kort wipstaartje met witte onderzijde en zwarte bovenzijde. lange, lepelvormige oren. Wat eet het konijn? Het konijn is een planteneter en eet bij voorkeur grassen, kruiden loten van jonge struiken en boompjes en akkergewassen. Ze eten vooral de eiwitrijke en licht verteerbare delen. In de winter schakelen ze over op bast. Waar leeft het konijn? Konijnen verkiezen gras en weilanden die omgeven zijn door bossen, hagen, braakliggende terreinen Ze hebben een voorkeur voor droge, zandige gebieden en halfopen landschappen maar je vindt ze in allerlei landschapstypen: stadsparken en tuinen, dijken en wegbermen, bosranden, duinen, weiden, industrieterreinen.
Konijn in kooi is vaak erg ongelukkig Het Nieuwsblad.
Anders zijn ze eenzaam en ongelukkig, zo blijkt uit Nederlands onderzoek. Met de actie Happy Konijn willen onze noorderburen mensen beter informeren zodat het konijn dat ze kopen gelukkiger is. Uit onderzoek van de Nederlandse Voedselindustrie Gezelschapsdieren NVG blijkt dat konijnen ongelukkig zijn.
konijn.
Hou je konijnen en knaagdieren binnen of buiten? Wat gebeurt er op een tentoonstelling en bij een kleindiervereniging? De kenmerken van zieke knaagdieren en konijnen. Welke sociale gewoontes hebben konijnen en knaagdieren? De worp van je konijn. Bekijk meer artikels.
Alles over konijnen Dierenartsenpraktijk Samyn.
Zoals velen al weten, groeien de tanden van een konijn levenslang door. Bij tanden die niet op de correcte manier afslijten, ligt er als oorzaak vaak een genetische factor en een voedingsfactor aan de basis. Aan dat eerste kunnen we niet veel doen behalve dan niet meer kweken met zulke konijntjes.

Contacteer ons